DE RET: WEL ZO DUURZAAM!

Reizen met de RET is de duurzame optie. En goed bezig zijn is steeds makkelijker. Zo heb je steeds meer opties voor slim vervoer van en naar onze haltes en stations. Zo versterken we ons duurzame netwerk.

Onze metro’s en trams rijden op 100% duurzaam opgewekte stroom. En steeds meer bussen ook. Zo zorgen we met onze reizigers voor schonere lucht in Rotterdam en de regio. Een metro in de spits vervoert evenveel reizigers als honderden auto's. Kies je voor RET en partners? Dan draag je bij aan een groenere, leefbaardere regio. Lees hier wat we dankzij onze reizigers al voor elkaar krijgen.


De RET-reizigers: 3x beter

1. Een schonere stad met meer frisse lucht voor jezelf en je mede-Rotterdammers. Daar wil je ook graag wandelen en fietsen.
2. Een stillere stad, dankzij meer elektrisch vervoer. Daar kom je overal, op de manier die bij jou past.
3. Een groenere, leefbaardere stad met minder files en parkeerdruk. Daar ontmoet je elkaar, ook als je onderweg bent.


Aardig Onderweg: dit doet de RET

Bussen op duurzame energie
100 van de 284 RET-bussen rijden al op groene stroom. Daarmee hebben we al twee miljoen liter diesel bespaard. Dat zijn ongeveer 850 rondjes om de aarde met een dieselauto! Ons doel: in 2030 alle bussen op groene stroom. 

RET Real Time App
We werken samen met aanbieders van bijvoorbeeld e-scooters en de watertaxi, zodat reizen met ons nog makkelijker en comfortabeler is. Die opties zijn vaak veel klimaatvriendelijker dan het eerste of laatste stukje met de auto doen. Last minute plannen en boeken is steeds makkelijker.

Het spoor ‘eet’ CO2!
Op het spoor van de Hoekse Lijn ligt 20.000 ton olivijn. Dit mineraal neemt zijn eigen gewicht aan CO2 uit de lucht op. Terwijl jij kilometers vreet, verdwijnt er dus gewoon CO2 uit de lucht.

Zonne-energie voor lichte stations
Je hebt ze misschien gezien bij metrostation Slinge 544, maar op veel meer plekken liggen zonnepanelen. De hoeveelheid stroom die we opwekken, is vergelijkbaar met het energieverbruik van zo’n 50 huishoudens. We gebruiken de stroom voor de verlichting van stations en reisinformatie op digitale panelen.

Hoe meer reizigers kiezen voor ov, hoe groter de impact. Doe mee met de challenges, deel je actie op social media #welzoduurzaam en #aardigonderweg en zorg voor een RET voor iedereen!

Lees hier meer over RET en duurzaamheid